top of page

Tutkimuksen rahoitus

SUPER on osa laajaa, monessa maassa toteutettavaa Stanley Global Neuropsychiatric Genomics Initiative -tutkimushanketta. 

Tutkimuksen rahoittaa yhdysvaltalainen Stanley Center for Psychiatric Research, joka toimii Broad Institute of MIT and Harvard -tutkimuslaitoksen yhteydessä. 

 

Tutkimuslaitos on nimetty Ted Stanleyn mukaan. Hänen poikansa Jonathan Stanley sairastui 19-vuotiaana kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, johon liittyi psykoosi. Tauti puhkesi Jonathanin ollessa opiskelija. Hän pääsi hoitoon vasta, kun hänet löydettiin newyorkilaisesta ravintolasta alasti riisuuntuneena. Hän oli monta päivää juossut karkuun kuvittelemiaan salaisia agentteja. Jonathan vietti useita vuosia sairaudestaan kärsien, mutta sai lopulta sairautensa hallintaan. Nykyään hän toimii asianajajana ja on vahvasti mukana mielenterveyspotilaiden aseman edistämisessä.

 

Sairaus kosketti kuitenkin hänen läheisiään niin paljon, että varakas perhe päätti lahjoittaa merkittävän summan rahaa psykoosisairauksien uusien hoitojen kehittämiseen. Stanleyt toivovat, että tutkimuksen avulla muutkin perheet saisivat helpotusta elämään psykoosisairauksien kanssa. Lahjoituksen tuella toteutetaan tätäkin tutkimusta.

bottom of page